google-site-verification: google86dc49fc76cfe84d.html
Home / BricksChallenge Workshops / Young Engineers Zomer LEGO® kamp

Young Engineers Zomer LEGO® kamp

Net als de rest van de activiteiten van Young Engineers, brengen ook onze zomerkampen zowel plezier als kennis voor kinderen van 6 tot 11 jaar oud.

Het zomerprogramma

summercamp

De 4 volle dagen zijn opgebouwd uit elke dag minimaal twee LEGO® modellen bouwen. Een ’s ochtends en een ’s middags. Natuurlijk gaan we ook spelletjes doen, knutselen, korte filmpjes bekijken die de wetenschappelijke principes die we aansnijden verduidelijken en gaan we ook dagelijks buitenspelen om de intensief gebruikte hersenen van verse zuurstof te voorzien.

Wat je gaat bouwen

De jonge wetenschappers zetten bijvoorbeeld de volgende unieke modellen in elkaar: een weegschaal, ventilator, teken machine, mechanische arm, auto met handmatige versnelling, een werkende analoge klok, Da Vinci’s vleugels en meer….

Werken in teamverband

Daarnaast zijn er ook modellen die meerdere LEGO® sets combineren om in team verband mega projecten te bouwen zoals een hoge hijskraan, een echt werkende plotter en de zomerkamp primeur: het strandbeest van Theo Jansen.

Inschrijven

Nieuwe zomer bouwmodellen

Het zomerkamp programma is speciaal afgestemd op zowel kinderen die nog niet eerder met ons les programma of workshops in aanraking zijn geweest als onze doorgewinterde LEGO® Challenge bezoekers van het afgelopen jaar. We bouwen alleen nieuwe zomer modellen dus ook al heb je een heel jaar ons LEGO® Challenge programma gevolgd dan zal je geen modellen gaan herhalen.

Getrainde instructeurs

Tijdens de workshops ondersteunen onze speciaal opgeleide instructeurs, die tijdens het schooljaar de naschoolse activiteiten onderwijzen, de kinderen bij het bouwen van speciale Young Engineers elektrische LEGO® modellen, waar de kinderen natuurlijk na afloop mee kunnen spelen. De creativiteit van de kinderen was ook vorig jaar trouwens erg indrukwekkend.

zomerkamp2016

Young Engineers en Vinea organiseren Smart Camps!

Wil je een keer echt weg en op vakantiekamp lekker de hele dag met LEGO bouwen,  buitenspelen en nog meer LEGO bouwen? Dan kan je met de Vinea zomerkampen mee naar Bladel en een hele week (of halve week) uitvinder en enginieur zijn! De zomerkampen zijn op verschillende data in juli en augustus, zie hier de lijst met data. In de …

Lees meer

VOL! Zomerkamp 24 t/m 27 juli – Amsterdam Noord, Bloemenkwartier

Dit zomerkamp is helaas al helemaal vol. Er is nog een zomerkamp in het Bloemenkwartier van 21 t/m 24 augustus! Schrijf je snel in via deze link!   Waar: Buurtvereniging Bloemenkwartier, Wingerdweg 260 B, Amsterdam Wanneer: 24 t/m 27 juli, 9.00-16.00 Young Engineers zomerkampen draaien om de wereld van wetenschap en bouwkunde. Naast het bouwen van dieren, auto’s, pretpark attracties en andere geweldige …

Lees meer

Zomerkamp 21 t/m 24 augustus – Amsterdam Noord, Bloemenkwartier

Waar: Buurtvereniging Bloemenkwartier, Wingerdweg 260 B, Amsterdam Wanneer: 21 t/m 24 augustus, 9.00-16.00 Young Engineers zomerkampen draaien om de wereld van wetenschap en bouwkunde. Naast het bouwen van dieren, auto’s, pretpark attracties en andere geweldige modellen met LEGO® stenen, gaan we ook spelletjes doen, buiten spelen, informatieve filmpjes bekijken en vooral veel plezier maken.

Lees meer

VOL! Zomerkamp 24 juli t/m 27 juli 2017 – Buitenveldert

Dit zomerkamp is helaas al helemaal vol. Er is nog een zomerkamp in Buitenveldert van 31 juli t/m 3 augustus, 21 t/m 24 augustus en 28 t/m 31 augustus. Schrijf je in via deze link! Waar: Buitenveldert, Huis van de Wijk – Buitenveldert – Dynamo Arent Janszoon Ernststraat 112, 1082 LP Amsterdam. Young Engineers zomerkampen draaien om de wereld van …

Lees meer

VOL! Zomerkamp 28 t/m 31 augustus 2017

Dit zomerkamp is helaas al helemaal vol. Er is nog een zomerkamp in Buitenveldert  van 21 t/m 24 augustus. Schrijf je in via deze link! Ook is er deze week zomerkamp in Amsterdam Noord. Schrijf je in via deze link! Waar: Buitenveldert, Arent Janszoon Ernststraat 112, 1082 LP Amsterdam Young Engineers zomerkampen draaien om de wereld van wetenschap en bouwkunde. …

Lees meer

Zomerkamp 21 t/m 24 augustus 2017

Waar: Buitenveldert, Arent Janszoon Ernststraat 112, 1082 LP Amsterdam Young Engineers zomerkampen draaien om de wereld van wetenschap en bouwkunde. Naast het bouwen van dieren, auto’s, pretpark attracties en andere geweldige modellen met LEGO® stenen, gaan we ook spelletjes doen, buiten spelen, informatieve filmpjes bekijken en vooral veel plezier maken.

Lees meer

VOL! Zomerkamp 31 juli – 3 augustus 2017

Dit zomerkamp is helaas al helemaal vol. Er zijn nog zomerkampen in Buitenveldert van 21 t/m 24 augustus en van 28 t/m 31 augustus! Schrijf je snel in via deze link!   Waar: Buitenveldert, Arent Janszoon Ernststraat 112, 1082 LP Amsterdam Engineers zomerkampen draaien om de wereld van wetenschap en bouwkunde.Naast het bouwen van dieren, auto’s, pretpark attracties en andere …

Lees meer