google-site-verification: google86dc49fc76cfe84d.html
Home / Wetenschap en techniek op de basisschool

Wetenschap en techniek op de basisschool

yefront

 

Spelenderwijs je leerdoelen halen

Young Engineers biedt verschillende verrijkende cursusprogramma’s en workshops op het gebied van wetenschap, techniek en programmeren met LEGO®. Al onze talent ontwikkelende lesprogramma’s kunnen we in losse semesters of een schooljaar lang bieden (meer dan 50 verschillende lessen).

Omdat we met gemotoriseerde LEGO® werken is er grote betrokkenheid van zowel de leerkracht als de onderzoekend lerende kinderen.

 

De Bricks Challenge

groep 3 tot en met groep 6
brickschallengelogorectEen wekelijks programma dat wetenschap en techniek uitlegt met behulp van gemotoriseerde LEGO®. Zo behandelen we spelenderwijs onder andere versnellingen, vertragingen, katrollen, het hefboom effect, centrifugale krachten, de wetten van Newton, hoe een vliegtuig de lucht in gaat en meer.

We beginnen elke les met een korte theoretische uitleg en soms ook een experiment, waarna ieder kind met een speciale kit, motor en batterij aan de slag gaat om tot een beter begrip te komen. Tijdens het spelen met de bouwmodellen wordt er nog meer geleerd en verbeterd.
Meer info

Robo Bricks

van groep 6 tot en met groep 8
robobrickslogorectHet doel van Robo Bricks is kinderen introduceren tot zowel de theoretische als de praktische kanten van mechanische en software ontwikkeling. De cursus stimuleert algoritmisch denken en het implementeren ervan met behulp van de LEGO® We-Do programmeer taal. Elke les bouwen studenten een robot van LEGO® onderdelen en programmeren het om de gewenste functie te laten uitvoeren.

Ook hier geld dat als het bouwmodel af het pas echt leuk wordt. Tijdens het spelen met de bouwmodellen wordt er nog meer geleerd en verbeterd.
Meer info

 
Waar ken je ons van? Young Engineers heeft veel workshops gegeven als naprogramma van de Andre Kuipers College tour door heel Nederland. Daarnaast geven we nu aan meer dan 500 kinderen per week les in de regio Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Flevoland en we verzorgen bedrijfs evenementen, workshops en verjaardagen.
 

Lesplan op maat

Graag denken we met u mee en kunnen we onze grote variatie aan Young Engineers lessen op uw kerndoelen en leerlijn aanpassen. Zo hebben we al ervaring met scholen die werken volgens de Taxonomie van Bloom en in 7 stappen onderzoekend leren. Ook kunnen we werkbladen en Take-Home-Cards aanbieden zodat ook na de les het geleerde thuis besproken kan worden.

Workshops

Natuurlijk komen we ook graag langs bij speciale wetenschapsweken of thema dag en kunnen we op maat een voorstel doen.

Neem contact met ons op