google-site-verification: google86dc49fc76cfe84d.html

LEGO Expositie – Beyond The Brick

e² Young Engineers® presenteert:

Beyond The Brick

Kijk. Speel. Bouw. Ontdek.

Een Technologische Interactieve LEGO® Expositie

Onderstaand vind je de details met betrekking tot de voorgestelde content en constructie van onze op LEGO® gebaseerde expositie over bouwkunde. Hou er rekening mee dat de Beyond The Brick expositie op maat kan worden gemaakt en aangepast kan worden aan verschillende soorten locaties. We zijn zeer bereid om de expositie te modificeren om aan je specifieke wensen te voldoen.

 

 Achtergrond

Kinderspellen spelen een belangrijke en vitale rol in de ontwikkeling van een kind. Kinderen vinden het heerlijk om te spelen en blootgesteld te worden aan spannende stimulaties, zoals fascinerende gadgets en interfaces. De taal van het spel is extreem belangrijk in de ontwikkeling van een kind. Dit is hoe ze fouten te maken, fouten verbeteren, dingen onderzoeken en conclusies trekken. 

Bij het ontwerpen van een educatieve en speelse op LEGO® gebaseerde expositie, is de aantrekkingskracht en opwinding die elk kind laat zien bij de expositie het voornaamste hoogtepunt voor ons. We beïnvloeden die opwinding door de algemene kennis en het begrip van de achterliggende principes van de bezoekers te verrijken. Het creëren van een bekende omgeving door het gebruik van LEGO® stenen, het demonstreren van modellen waar ieder kind van houdt en het wekken van nieuwsgierigheid biedt bezoekers de gelegenheid om verder de expositie in te duiken.

Naast het wekken van nieuwsgierigheid en het onderzoeken van de tentoonstellingen door te spelen met de interactieve modellen, is het belangrijk dat alle kinderen hun speelse ervaring in de praktijk kunnen brengen door het bouwen van een LEGO® model dat de principes die gedurende de expositie zijn getoond illustreert. Het bouwen en verbeteren van de LEGO® modellen triggert de voldoening van een kind en ontwikkelt tegelijkertijd hun motorische, mentale, sociale en praktische bouwkundige vaardigheden.

Doelstellingen van de expositie

 • Het creëren van een leuke en opwindende ervaring en tegelijkertijd stimuleren om te leren
 • Het opzetten van een unieke expositie op een marketing niveau dat bezoekers van alle leeftijden aantrekt
 • Het opwekkend van een gevoel van “Ik kan het!” Dit gevoel van zelfredzaamheid zal voortkomen uit de expositie en de daarop volgende bouwactiviteiten
 • Het uitleggen van de wetenschappelijke krachten en principes achter de apparaten die we dagelijks gebruiken
 • Het verstrekken van een begrijpelijke overbrugging tussen bouwkundige wetenschappen en de innerlijke wereld van een kind
 • Het bijbrengen van de basisconcepten van de klassieke mechanica en diverse mechanismen
 • Het creëren van motivatie voor het volgen van hogere studies binnen mechanisch ontwerp en bouwkunde
Opzet van de Expositie

De expositie zal een speelse, educatieve en uitnodigende sfeer hebben. Hieronder lichten we het gebruik van de expositieruimte toe: 

 • Introductieruimte: 200 vierkante meter – de ervaringsgerichte entree van de expositie, met een LEGO® model bij de receptie, een fotohoek en LEGO® decoraties.
 • Video Preview Ruimte: 40 vierkante meter – bezoekers kunnen hier een geanimeerde wetenschappelijke video bekijken.
 • Interactieve Expositieruimte: 500 vierkante meter – met 35 unieke tentoonstellingen.
 • Ervaring- en Leerruimte: 50 vierkante meter – bezoekers kunnen onder begeleiding zelf mechanismen bouwen die geïllustreerd zijn in de Interactieve Expositieruimte, terwijl ze kennis maken met de gerelateerde natuurkundige principes.
e2 Young Engineers® Programma’s

De Ervaring- en Leerruimte zal worden gebruikt voor het geven van praktische workshops van de Young Engineers programma’s. Deze programma’s zijn bedoeld voor het verrijken van kennis op het gebied van Wetenschap, Technologie, Bouwkunde en Wiskunde, en maken gebruik van interactieve modelbouw met LEGO®. Elk kind zal een speciale E2 kit ontvangen, met daarin de YE tablet met de unieke 3D Young Engineers app. Deze extreem innovatieve app zal het kind vanaf de eerste stap begeleiden, terwijl het op een effectieve en intuïtieve manier leert over de betreffende mechanismen en bouwinstructies. 

 Meer informatie

 • Duur van het bezoek: maximaal 2 uur
 • Aanbevolen aantal mensen per groep: groepen van 20 kinderen tegelijk in de Interactieve Expositieruimte en Leerruimte
 • Doelgroep: kinderen en volwassenen