Over e² Young Engineers

De Young Engineers verrijkingsprogramma’s hanteren een edutainment (de combinatie van educatie en entertainment) benadering. We hebben een verscheidenheid aan programma’s ontwikkeld die gebruikt kunnen worden om kennis over belangrijke onderwerpen bij te brengen. Kinderen die zich bij onze educatieve community voegen kunnen op een leuke manier alles leren over rekenkunde, natuurkunde, mechanische bouwkunde en softwareontwikkeling.

We hebben speciale programma’s en workshops ontwikkeld die gericht zijn op kinderen aan beide kanten van het leerspectrum, van hoogbegaafde kinderen tot kinderen met leerproblemen. Anders dan bij traditionele leermethodes, zorgt ons gebruik van verhalen, experimenten en demonstraties dat alle kinderen die deelnemen aan onze verrijkingsprogramma’s op een leuke manier kunnen leren. Sterker nog, ze zullen er zoveel lol in hebben dat ze niet eens doorhebben dat ze aan het leren zijn.  

De uniekheid van e² Young Engineers 

about-lego-after-school-300x209 Onze programma’s en workshops zijn geheel uniek. We maken gebruik van LEGO® kits die speciaal ontwikkeld zijn voor de Young Engineers community en lesplannen, en constant worden verbeterd om de effectiviteit te behouden. Deze verrijkingsprogramma zijn zo leuk en spannend als ze educatief zijn, en bevatten de juist mix van edutainment, iets dat we met trots aanbieden.

Statistische tests wijzen op een duidelijk verband tussen participatie aan onze e² Young Engineers programma’s en succes op school, evenals het ontwikkelen van een breed scala aan vaardigheden.

e² Young Engineers verrijkingsprogramma’s worden wereldwijd erkend. In 2011 ontvingen we de ‘Entrepreneur van het Jaar’ award van Youth Business International (YBI), een netwerk van internationale non-profit organisaties dat wordt overzien door ZKH Prins Charles, die de voorzitter van de organisatie is. De award werd uitgereikt wegens de positieve effecten die met de activiteiten van het bedrijf zijn behaald, en wegens onze zakelijke performance en wereldwijde financiële potentieel.