google-site-verification: google86dc49fc76cfe84d.html
Home / Verrijkingsprogramma’s

Verrijkingsprogramma’s

Big Builders

4-6 jaar (groep 1/2)

Dit unieke Big Builders verrijkingsprogramma voor kleuters helpt bij het ontwikkelen van de motorische en ruimtelijke vaardigheden. Al spelend en bouwend met Kid K’nex® leren de kinderen over wetenschap, techniek en bouwkunde. De lessen worden gegeven in kleine groepen, zodat alle kleine ingenieurs de aandacht krijgen en de gewenste hoeveelheid kennis en ervaring kunnen opdoen.

 

meer info over de Big Builders cursus

Bricks Challenge 

6-12 jaar (groep 3 t/m 8)

 

Dit lesprogramma legt wetenschap en techniek uit met behulp van gemotoriseerde LEGO®. We behandelen spelenderwijs versnellingen, vertragingen, katrollen, het hefboom effect, centrifugale krachten, de wetten van Newton, hoe een vliegtuig de lucht in gaat en nog veel meer.

Iedere les bestaat uit een korte uitleg over een natuurkundig of technisch principe waarna de kinderen zelfstandig aan het bouwen gaan met onze speciaal daarvoor ontwikkelde LEGO kits. Daarna gaan de kinderen creatief en zelfontdekkend verder bouwen aan hun model waarbij ook alle ruimte is om te spelen. Als laatste sorteren de kinderen elk hun eigen doos en ruimen we met elkaar alles netjes op.

meer info over de Bricks Challenge cursus

Galileo Technic

10-14 jaar (groep 7/8 PO, klas 1/2 VO)

Tijdens het Galileo Technic programma worden mechanische systemen onderzocht vanuit het perspectief van een echte ingenieur. Het programma richt zich op het vinden van oplossingen door middel van teamwork, om zo complexe machines te kunnen bouwen. Kinderen ontdekken de mechanische, wiskundige en natuurkundige aspecten van machinerie en het logische proces dat komt kijken bij het bouwen ervan.

meer info over de Galileo Technic cursus

Robo Bricks

8-12 jaar (groep 5 t/m 8)

Robo Bricks laat kinderen op een spelende manier kennis met programmeertaal.  Elke les bouwen onze studenten een robot of machine van LEGO®onderdelen en programmeren het om het tot leven te wekken. Natuurlijk is er ook tijd om te spelen en te verbeteren.

Meer info over Robo Bricks

Robotics and software engineering

12-16 jaar

Het Robotics and Software Engineering verrijkingsprogramma biedt theoretische kennis over software en mechanische bouwkunde, gecombineerd met wiskunde en natuurkunde. Het programma bevat echte praktische software ontwikkeling en maakt gebruik van de Young Engineers Edutainment benadering, die leren met spelen combineert.

 

Meer informatie over Robotics